Hauser Adrienne

Hauser Adrienne

 

Hauser Adrienne zongoratanulmányait 4 és fél éves korában kezdte. 1970-ben felvették a Zeneakadémia "Különleges Tehetségek Tanszakára", 1981-ben a Zongora Tanszakra, ahol Kocsis Zoltán, Rados Ferenc és Kurtág György tanítványa volt. 1985-ben III. díjat nyert a Magyar Rádió Zongoraversenyén, és ugyanabban az évben, Varsóban a Lengyel Televízió portréfilmet készített róla. Részt vett több mesterkurzuson, Párizsban Yvonne Leféburenél, majd Sebők Györgynél képezte tovább magát. Fellépett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Bartók Fesztiválon, az Interforumon, a lengyelországi Chopin, a Fazioli és a svájci Bellerive Fesztiválokon. Koncertezett Anglia, Németország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Svájc, Bulgária, Franciaország és India nagyobb városaiban. A Magyar Rádiónál több mint negyven felvételét archiválták. Hanglemezei is megjelentek: Kocsis Zoltánnal Bartók Csodálatos mandarinja, Eötvös Péter vezényletével pedig Stravinsky Les Noces c. műve, amely Magyarországon az "Év hanglemeze" díjat nyerte el.

 

1998-ban megalapította a Tiszadobi Zongorafesztivált mely öt év alatt nemcsak a nemzetközi zenei élet elismerését nyerte el, hanem a Henry Ford díjat is. A Zongorafesztiválnak jelenleg is művészeti igazgatója.

 

12 éve alapítványt hozott létre Kocsis Zoltánnal a tehetséges gyerekekért Mátészalkán, ahol minden évben jótékonysági koncertet ad. Mátészalka városa és Tiszadob Díszpolgári címmel ajándékozta meg a térségért tett művészeti tevékenységéért.

www.filharmonia.com

© 2002–2012 filharmonia.com